THL luopuu Suomen Design for All -verkoston koordinoinnista 2015 vuoden lopussa

Suomen Design for All -verkosto on osa vuonna 2002 syntynyttä eurooppalaista kansallisten asiantuntijaverkostojen kokonaisuutta. European Design for All e-Accessibility Network (EDeAN) perustettiin tukemaan tasa-arvoisen eurooppalaisen tietoyhteiskunnan kehittymistä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on EDeAN:in kansallinen kontaktikeskus.

THL on tehnyt päätöksen luopua EDeANin kansallisen koordinaatiokeskuksen roolista vuoden 2015 lopussa. Samalla THL luopuu Suomen Design for All -verkoston koordinoinnista.

Verkosto on pitkän historiansa aikana edistänyt merkittävästi esteettömyyttä ja saavutettavuutta, design for all -ajattelua Suomessa. Uusia toimijoita tälle alueelle on tullut kiitettävästi. Nyt on aika pohtia, miten ja kenen koordinoimana toimintaa jatketaan tulevaisuudessa.

Siirtymäaikana verkoston toiminnan jatkosta tehdään suunnitelma ja koordinoinnin/vetovastuun toteutus mietitään uudelleen. Mahdollista – ja toivottavaa – on, että verkosto jatkaa joko itsenäisenä tai osana toista organisaatiota. Tällöin THL toivottavasti on yksi verkoston jäsenistä.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja THL kutsuvat verkoston jäsenet yhteiseen keskusteluun pe 29.8.2014 klo 9-11. Tapaaminen pidetään STM:ssä (kokoushuone Iso, Kirkkokatu 14). Tarjoilujen vuoksi pyydetään ilmoittautumista sähköpostitse Anu Autiolle (etunimi.sukunimi@thl.fi).

Tapaamisessa keskustellaan vaihtoehtoista verkoston toiminnan jatkumiselle. Tapaamisessa nimetään ryhmä, joka valmistelee verkostolle toimintasuunnitelman, jolla varmistetaan verkoston jatkuminen.

Saavutettava.fi on Suomen Design for All -verkoston jäsen.

One comment:

 1. Ihmettelen.miksi.asia.on.taas.tapetilla.
  THL:n.vastuualueeseen.kuuluu.esteettömyyden.edistäminen.

  Teema.ei.siis.päättäjiä.tunnu.kiinnostavan.
  Sama.tilanne.oli.silloin,kun.STAKES.yhdistyi.Kansanterveyslaitokseen.Silloin.etsittiin.vastuunkantajaa.edellisen.kerran.

  Julkinen.vastuunpakoilu.on.ajan.ilmiö.
  Mielenkiintoisaa,mistä.vastuunkantaja.löytyy?
  Ilmiö.ja.siihen.liittyen.ihmisten.tarpeet.ei.katoa.
  Verkosto.ja.sen.toiminta.kertoo,ettei.se.ole.merkityksetön.toimija.THL:n.päätöksentekijöillä.tuntuu.olevan.pallo.hukassa.

Kommentointi on suljettu.