Viestintää kaikille – saavutettavan viestinnän opas julkaistu

”Viestintää kaikille – Saavutettavan viestinnän opas kulttuuritoimijoille” -opas on julkaistu Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilla. Samasta osoitteesta löytyy myös monia muita hyödyllisiä saavutettavuusoppaita, esim. Saavutettavuus verkkopalveluissa ja Näkövammaistahojen testausohjeet verkkosivuille.

Opas on suunnattu erityisesti kulttuuritoimijoiden viestinnästä vastaaville henkilöille. Oppaan tarkoituksena on auttaa toteuttamaan kulttuuriorganisaation perusviestintää saavutettavasti eli siten, että mahdollisimman moni voisi vastaanottaa viestit helposti ja ilman häiriöitä.

Viestintää kaikille -opas sisältää ohjeita muun muassa viestinnän ulkoasun suunnitteluun, saavutettavuus- ja esteettömyystietojen antamiseen sekä symbolien käyttöön. Lisäksi oppaassa käsitellään eri kielten käyttöä, viestinnän kohdentamista sekä eri viestintävälineiden saavutettavuutta. Opas sisältää mm. verkkosivujen tilaajan ”muistilistan”, joka auttaa tilaajaa edellyttämään verkkosivujen tekniseltä toteuttajalta esteettömyyden huomioimista. Oppaassa on myös mukana tiivis viestinnän saavutettavuuden tarkistuslista, joka auttaa tarkistamaan, kuinka saavutettavaa ja esteetöntä viestintää omassa organisaatiossa toteutetaan.

Viestintää kaikille -opas on Kulttuuria kaikille -palvelun tuottama ja kulttuurituottaja Outi Salon kokoama. Opas on osa Outi Salon opinnäytetyötä Humanistiselle ammattikorkeakoululle.