Esteettömät festarit

Noise.fi uutisoi, että tämän kesän KarmaRock haluaa erityisesti olla kaikille esteetön festivaali (verkkosivunsa eivät tosin taida sitä olla):

”Harjavallassa 24.7.2009 järjestettävä 18. KarmaRock rakennetaan paremmin saavutettavaksi. Maj Karma -yhtyeen järjestämä festivaali haluaa panostaa esteettömyyteen, jotta esimerkiksi pyörätuolilla alueelle saapuminen helpottuu ja festivaalista nauttiminen paranee selvästi.

Apua esteiden poistamiseen festivaalin järjestäjät saivat valtakunnalliselta vammaisten ihmisoikeusjärjestöltä Kynnys ry:ltä. Aluesihteeri Olli Nordberg toteaa, että esteettömyydellä tarkoitetaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen ympäristön toteuttamista siten, että jokainen yksilö voi ominaisuuksistaan riippumatta toimia yhdenvertaisesti muiden kanssa. Esteettömyys toteutuu usein pienilläkin parannuksilla, kunhan asiantuntemusta on riittävästi.

Heinäkuussa KarmaRockista löytyy invavessa, parannetut kulkuyhteydet (uusittu pieni silta alueella) sekä katselukoroke kummankin lavan luota. Festivaali tarjoaa myös pyörätuolilla saapuvan henkilön avustajalle ilmaisen sisäänpääsyn.”

Hienoa! KarmaRock ei tosin taida olla Suomen festivaaleista ainoa, joka on esteetön. Ainakin Ilosaarirockissa on jo vuosia ollut mm. katselukoroke pyörätuolin käyttäjille. Kuinka lienee muiden festareiden laita?

2 comments:

  1. Provinssirockissa oli ainakin päälavan edessä invalidikoroke. Muista lavoista en muista tarkalleen, x-stagellakin saattoi olla.

  2. Sonispheressä koroketta ei ollut lainkaan, vaan pyörätuolikatsojia oli muun yleisön seassa, jolloin näkyvyys lavalle jäi varmasti erittäin heikoksi.

Kommentointi on suljettu.