Saavutettava.fi:stä Suomen DfA-verkoston jäsen

Saavutettava.fi on nyt Suomen Design for All -verkoston jäsen. Hakuprosessi kesti ihan liian kauan ja jäi monta kertaa muiden hommien jalkoihin, mutta on nyt saatu onnellisesti päätökseen. Verkoston sivujen mukaan Suomen DfA-verkoston 38 jäsenorganisaatiota ovat asiantuntijoita esteettömyyden ja saavutettavuuden eri osa-alueilla, ja verkosto on tällä hetkellä EU-maiden laaja-alaisin ja jäsenmäärältään suurin. Suomen DfA-verkosto on osa vuonna 2002 syntynyttä eurooppalaista kansallisten asiantuntijaverkostojen kokonaisuutta. European Design for All e-Accessibility Network EDeAN perustettiin tukemaan tasa-arvoisen eurooppalaisen tietoyhteiskunnan kehittymistä.

Suomen DfA-verkoston tavoitteena on levittää DfA-tietoa sekä yrityksille että julkiselle sektorille saavutettavien tuotteiden, palveluiden ja ympäristöjen kehittämiseksi. Tieto on tarkoitettu myös kansalaisten saavutettavaksi. Verkosto kannustaa aktiiviseen ja monialaiseen DfA-keskusteluun ja virittää uusia kehittämis- ja tutkimushankkeita.

Suomen DfA-verkostoon liittyminen ei jää ainoaksi uudistukseksi Saavutettava.fi:ssä, vaan suunnitteilla on paljon muutakin. Lukijoiden toiveet ja kommentit otamme mielellämme vastaan! Minkälainen Saavutettava.fi:n pitäisi sinun mielestäsi olla? Mitä kaipaat ja tarvitset?