Opera tuo saavutettavuutta selaimeen

Tiistaina 4. syyskuuta 2007 julkaistaan Opera-selaimen seuraavasta Kestrel-työnimellä kulkevasta 9.5-versiosta ensimmäinen julkinen koekäyttöön tarkoitettu alpha-tason versio.

Opera Desktop Teamin blogissa kerrotaan tulevan version muutoksista. Kestrel parantaa mm. suorituskykyä ja integraatiota selaimen ja käyttöjärjestelmän välillä, mutta mikä mielenkiintoisinta, mukaan on saatu myös aimo annos saavutettavuutta:

Since support for screenreaders was removed in Opera 7, we’ve had our attention on other features. With Kestrel, we’re bringing our focus back to accessibility. Kestrel includes experimental support for screenreaders such as Window-Eyes, Jaws, and VoiceOver on OS X. We’re also working on support for ARIA (Accessible Rich Internet Applications from the W3C). We’re happy that once again users with visual disabilities can use Opera.

Koeluontoisuudestaan huolimatta Operan tuki ruudunlukutekniikoille ja saavutettaville internet-sovelluksille on varmasti tervetullut uudistus näiden ominaisuuksien käyttäjille.